Zaken gewonnen van:

Letselschadekantoor vs. Advocatenkantoor: Wat is het verschil?

Wanneer je letsel oploopt door bijvoorbeeld een ongeluk of medische fout, kom je al snel in aanraking met termen zoals "letselschadekantoor" en "advocatenkantoor". Hoewel beide zich kunnen richten op het claimen van schadevergoeding, zijn er duidelijke verschillen tussen deze twee soorten kantoren. In deze blog leggen we het verschil uit.

Wat doet een letselschadekantoor?

Een letselschadekantoor richt zich specifiek op de afhandeling van letselschadezaken. Dit betekent dat ze slachtoffers van letsel helpen bij het verkrijgen van een schadevergoeding. In een letselschadekantoor werken meestal letselschadespecialisten of -experts. Dit zijn geen advocaten, maar professionals met veel ervaring in het onderhandelen met verzekeraars en het berekenen van schadevergoedingen.

Hoewel ze niet bevoegd zijn om rechtszaken te voeren of je in de rechtbank te vertegenwoordigen, kunnen ze vaak veel voor je betekenen door een goede regeling buiten de rechtbank om te treffen.

Wat doet een advocatenkantoor?

Een advocatenkantoor biedt juridische diensten aan op een breed scala van rechtsgebieden, zoals strafrecht, familierecht, ondernemingsrecht en natuurlijk ook letselschade. Het grote verschil is dat een advocatenkantoor werkt met advocaten die niet alleen kunnen adviseren, maar ook bevoegd zijn om je te vertegenwoordigen in juridische procedures.

Als je letselschadezaak complex is of als er een rechtszaak nodig is om je schadevergoeding te krijgen, kan een advocatenkantoor je verder helpen. Advocaten kunnen namelijk procederen en je bijstaan in de rechtbank.

letselschadekantoor vs advocatenkantoor
Het verschil tussen een letselschadekantoor en advocaten

Wat is de beste keuze voor jouw situatie?

De keuze tussen een letselschadekantoor en een advocatenkantoor hangt af van de complexiteit van je zaak. Voor veel gevallen waarbij onderhandelingen met de verzekeraar voldoende zijn, kan een letselschadekantoor vaak goed helpen. Is je zaak ingewikkelder of dreigt het tot een rechtszaak te komen? Dan is een advocatenkantoor wellicht de betere optie, omdat zij de bevoegdheden hebben om verder te gaan waar een letselschadekantoor moet stoppen.

Conclusie: beide kantoren bieden waardevolle diensten, maar de vraag is welke juridische begeleiding jouw zaak nodig heeft.

snel, persoonlijk en gedegen

Onze werkwijze

1
Persoonlijke kennismaking

In een persoonlijk gesprek ontvang jij vrijblijvend informatie over het verhalen van jouw schade.

2
Snel voorschot

De behandelaar van jouw dossier zal de tegenpartij aansprakelijk stellen en vragen om een voorschot.

3
Maximaal resultaat

Alle geleden schade wordt uitgebreid in kaart gebracht en verhaald bij de tegenpartij. Wij zorgen voor een maximale schadevergoeding.